Gevelreiniging opent de poriën van een gebouw en zorgt voor de normale transpiratie van vocht. Vocht dat bijvoorbeeld in een metselwerkmuur is opgesloten, blijft daar achter als een waterdichte coating het naar buiten treden verhindert. In dit geval, aangezien vocht de belangrijkste oorzaak is van verval van metselwerk, kan uitgebreide gevelreiniging, inclusief het verwijderen van de waterdichte coating, het belangrijkste onderdeel zijn van de inspanningen van een professional om het gebouw te herstellen.

Buitengevelmateriaal is een bekend product om gebouwen een nieuwe look te geven en er slimme oplossingen voor te creëren. Het gebruik ervan is aanzienlijk toegenomen omdat ze de esthetiek van het gebouw verbeteren. Het materiaal van de buitengevel voegt een onderscheidende persoonlijkheid toe en biedt bescherming.

De reiniging van buitengevelmaterialen ACP is afhankelijk van het gevelmateriaal, de leeftijd en de kosten van het gebouw. De eerste en belangrijkste reden om schoon te maken is om een ​​aangename esthetiek te behouden. Na verloop van tijd zal er zich grond en vervuiling ophopen op de oppervlakken van het gebouw en bij vermenging met wind en regen zal dit vlekken op de buitengevels veroorzaken.

Vuil en vuil aan de buitenkant kunnen schade aan de constructie veroorzaken als ze te lang onbeheerd achterblijven. De uiterlijke verschijning is echter niet alleen een voor de hand liggende doorn in het oog, heeft een negatieve invloed op de wederverkoopprijs en huurtarieven als de constructie en de buitenkant vuil lijken. Hoe langer ze mogen blijven, hoe moeilijker ze te verwijderen zijn.

facade

Een van de beste hulpmiddelen voor het reinigen van buitengevelmateriaal is een hogedrukreiniger die alleen water of een chemisch additief kan zijn, afhankelijk van het materiaal dat u reinigt. Dit is een veilige en niet-schurende oplossing voor het wassen van veel van de buitenoppervlakken van uw gebouw. Dit bespaart niet alleen veel moeite door het verzamelde vuil weg te blazen, maar het bespaart ook water en vermindert de gevaarlijke chemicaliën. Lees echter de instructies en voer een steekproef uit op een onmerkbaar deel van de muur, aangezien hogedrukreinigers de afwerkingen van verf, hout en baksteen soms kunnen beschadigen. Als u ervoor kiest om een ​​afwasmiddel met een hogedrukreiniger te gebruiken, zorg er dan voor dat dit veilig in de reiniger kan worden gebruikt. Probeer indien mogelijk een mild, milieuvriendelijk wasmiddel te gebruiken. Als uw muren schimmel of meeldauw nodig hebben, probeer dan de aangetaste gebieden te schrobben met borax en water.

Buitenkant schoonmaken

Alstrong India zegt dat het schoonhouden van de buitenkant van het gebouw net zo belangrijk is als het onderhouden van je binnenruimtes, omdat je maar één kans krijgt om de eerste indruk te maken. ACP, een buitengevelmateriaal van Alstrong India, is water- en corrosiebestendig. Onthoud dus dat regelmatig schoonmaken en onderhoud het werk gemakkelijker maakt, het huis er geweldig uit laat zien en u de mogelijkheid geeft om te controleren of er reparaties of problemen zijn die mogelijk aandacht nodig hebben.